Scouting Academy

Scouting Academy Rotterdam-RijnmondIn Scouting valt veel te leren. Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen.
Niet door studieboeken of door het volgen van lessen, maar door te doen. Door elke week een programma te maken. Door samen te werken met andere teamleden. Door te improviseren als dingen net even anders lopen. Door te werken in een team. Kortom, door ontelbare activiteiten die bij het leiding geven komen kijken. Scouting biedt veel mogelijkheden en uitdagingen om je eigen kwaliteiten te ontwikkelen.

Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal, zodat je voldoende deskundigheid op zak hebt om jouw functie binnen Scouting te vervullen. Wat je al kunt, hoef je met Scouting Academy niet opnieuw te leren. Wat je leert binnen Scouting, kun je ook buiten Scouting gebruiken. Dat leren doe je op je eigen manier: het volgen van een training, stage lopen, praktijkervaring opdoen in je eigen groep of het thuis doornemen van modules.

Meer informatie over Scouting Academy vind je op de website van Scouting Academy Rotterdam-Rijnmond:
www.scoutingacademyrijnmond.nl
Op deze website vind je het actuele trainingsaanbod, voorwaarden en hoe je je in kunt schrijven.
Je kunt ook een mail sturen aan info@scoutingacademyrijnmond.nl

Ook op de website van Scouting Nederland is heel veel te vinden over Scouting Academy.

Nautische trainingen

Voor de planning en inschrijving op de nautische examens en trainingen verwijzen je naar de website van Admiraliteit 6 Van de Maze.