Verslag Bever-doe-Dag 2016

27 mei 2016

Op zaterdag 21 mei 2016 vond de Bever-Doe-Dag van regio Rond de Rotte plaats.

De bevers (5-7 jaar) van 11 verschillende groepen uit de regio deden hier aan mee en hebben samen een erg leuke dag beleefd. Met meer dan 90 andere bevers leerden ze de gemene houthakker dat hij niet zomaar alle bomen om mag hakken en zeker niet de boom op het dorpsplein van fantasiedorp Hotsjietonia.

De middag begon met een bomengroeidans met Rebbel. Toen Rebbel daarna met Keet en Bas Bos even ging uitrusten onder de boom kwam Stuiter vertellen dat de houthakker de boom op het dorpsplein om wou hakken. Dat mag natuurlijk niet gebeuren, dus vormden de bevers een haag om de boom, zodat de houthakker niet bij de boom kon komen. Na wat onderhandelen met Keet leverde de houthakker tijdelijk zijn bijl in bij Bas Bos en lieten de bevers in 16 teams aan de houthakker zien dat bomen erg bijzonder zijn bij de verschillende activiteiten. Zo gingen ze over spannende hindernisbanen, puzzelde een “Bas Bos en boom-puzzel”, maakten verdrietige bomen weer blij en knutselde ze een droomboom, kookten ze tijdens een spel soep met Rozemarijn, speelden een leuk ruilspel, versierden lekkere kaakjes met suikerfondant en raceden ze in wagentjes zonder benzine als Max Verstappentjes over het asfalt.

Aan het eind van de dag was de houthakker door de bevers overtuigt van hun gelijk. Om er zeker van te zijn dat voortaan iedereen ziet dat de boom op het dorpsplein heel bijzonder is, hingen ze er de slinger van vlaggetjes in die de bevers door het doen van de activiteiten verdiend hadden. En kreeg de houthakker en de bevers een mooie badge om deze leerzame, gezellige en toch nog zonnige middag te herinneren.

Hier een registratie van deze activiteit: