Scouting Regio Rond de Rotte deed ook dit jaar weer mee aan de Nationale Jeugd Collecte Jantje Beton.

31 maart 2016

U steunde de scouts in uw eigen buurt.

Van maandag 7 maart t/m zaterdag 12 maart 2016 werd de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd. Een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt.
In Rotterdam collecteerden leiding en scouts van diverse scouting groepen voor de Jantje Beton Collecte. 50% van de collecteopbrengst is bestemd voor collecterende scouts.
De andere helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor speelprojecten in heel Nederland. Zo snijdt het mes aan twee kanten, landelijk en plaatselijk wordt de jeugd ondersteunt.

De Jantje Beton Collecte: voor zinvolle vrijetijdsbesteding in eigen buurt

De Jantje Beton Collecte is zo opgezet dat de collecterende jeugdorganisaties zelf de helft van de opbrengst mogen besteden. Het geld mag naar eigen inzicht worden besteed aan activiteiten of spelmaterialen waar normaal gesproken geen geld voor is. Bijvoorbeeld aan het organiseren van een vakantiekamp of het aanschaffen van een nieuw speeltoestel. Zo kunnen de verenigingen mede dankzij de collecteopbrengst een zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jongeren en kinderen uit uw buurt organiseren.

Dit jaar was het weer tijdens de collecte dagen schitterend. In avond wel koud maar dat deerde Scouts niet. De opbrengst was er dan ook naar.

Met voldoening kijken we terug op een geslaagde collecte week.