RSW 2016 De herbeleving

30 april 2016

boom rsw2016 rrdr

Op vrijdag 22 april was het weer zover, de Regionale Scouting Wedstrijden gaan van start. Nadat de leiding, heel de dag bezig is geweest met het opbouwen en indelen van de subkampen, lopen de scouts langzaam binnen.

Bij aankomst begint iedereen met het vinden van een plek en het opbouwen van de kampementen. Wanneer alle scouts zijn aangemeld is het tijd om het weekend te openen. Dit jaar doen we dit met 11 verschillende groepen uit Regio Rond de Rotte die met 27 ploegen zijn gekomen. De wisseltrofeeën worden weer ingeleverd, de vlag wordt gehesen en de scoutingwet wordt genoemd. Om de samenhorigheid op de subkampen aan te sturen worden er verschillende activiteiten gedaan. Hierbij is het belangrijk op samen te werken met je ploeg om het doel te halen. Het gaat niet om de competitie maar om de gezelligheid die samen gevormd wordt. Daarna gaan de scouts een koude nacht tegemoet en lekker slapen. Naja…slapen?

Op zaterdag 23 april gaan de scouts, nadat ze lekker hebben ontbeten, zich klaarmaken voor de ochtendgymnastiek. Als iedereen zich goed heeft opgewarmd wordt er begonnen aan de hike. Er staat een koude wind, de tocht is lastig en de posten vinden is voor sommigen nog lastiger. Dit houdt de scouts echter niet tegen om goed door te lopen om weer vroeg terug te zijn voor het avondeten. Er is een chilli-con-carne gemaakt waar iedereen lekker van opwarmt. Dat is ook wel nodig om aan de subkampstrijd te beginnen. Samen met de andere ploegen zijn ze aan het strijden voor de overwinning om zo weer een stap dichter bij de eerste plaats te komen. Na deze lange dag en de kou waren de scouts wel in staat om lekker te gaan slapen. Je moet wel weer fit zijn voor de laatste dag!

De laatste dag, zondag 24 april, is aangebroken om de laatste punten te verdienen. Het zonnetje schijnt en iedereen is weer wakker door te ochtendgymnastiek. De energie is dan ook nodig om het smokkelspel te spelen. Het hele terrein wordt gebruikt waardoor er grote afstanden gerent moeten worden. Na dit laatste spel verzamelt de jury alle punten en terwijl zij de einduitslag berekenen, is iedereen druk bezig met het afbreken en opruimen van de kampementen.

Bij de sluiting is het dan eindelijk zover… de uitslag! De spanning wordt opgevoerd en de punten liggen maar een fractie van elkaar. Uiteindelijk zijn we bij de top 4 gekomen die ons gaan vertegenwoordigen op de LSW. Dit zijn de gidsen en verkenners van de Hendrik van Halewijn en de Albrandswaard.

Voor het winnende team was er nog een speciaal extraatje.
Op zaterdagavond was de international Commissioner uit Ghana, in het kader van een werkbezoek van het Ghana-Netherlands Scouts & Guides Partnership op bezoek en is een nachtje blijven slapen.
Als aandenken liet hij voor de winnaar een unieke Ghanese sjerp en penning achter.

Dit jaar hebben we mogen afsluiten als een succes met een zonnetje. We hopen dan ook dat we volgend jaar minstens zoveel plezier mogen beleven.

eindstand rRdr RSW 2016 opgemaakt