Haal je EHBO-diploma in één weekend

1 mei 2016

In aanvulling op de workshop ‘Basisvaardigheden EHBO’ biedt de Scouting Academy Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met de Medische en EHBO Stam (MES) op 10/11 september 2016 een cursus EHBO (Oranje Kruis) aan. Dit is je kans om in een korte tijd je EHBO-kennis uit te breiden en te leren wat je moet doen bij een ongeval.

Na het halen van het theoriecertificaat via E-learning ga je op het weekend aan de slag met de praktijk: reanimeren, het gebruik van de AED, de stabiele zijligging, verbandleer en alle andere stof van het diploma. Op een doordeweekse avond daarna doe je het ‘officiële’ examen en krijg je het volledige EHBO-diploma van het Oranje Kruis.

Naast interessant en leerzaam is het natuurlijk ook een heel gezellig weekend: samen met andere scoutingvrijwilligers van binnen en buiten de regio krijg je les van Scouting-instructeurs en oefenslachtoffers. Na het behalen van je diploma is het mogelijk om aanvullende cursussen te volgen,
zoals kinderreanimatie en workshops ‘EHBO op kamp’.

De cursus word gegeven op het Scoutcentrum Rotterdam in Capelle aan den IJssel. Voor scouts (16+) uit de regio’s Maasdelta en Rond de Rotte is de cursusprijs €125. Indien je aanvullend verzekerd bent kun je vaak (een gedeelte van) de kosten declareren bij je zorgverzekeraar. Ook zijn er soms potjes binnen je groep, de gemeente of een andere partij beschikbaar.
Bij de cursusprijs zitten de E-learning, het EHBO-examen inclusief diploma, een overnachting op het Scoutcentrum, eten en drinken en les van de leukste instructeurs inbegrepen.

Het examen vind plaats op donderdagavond 15 september

Wil je ook meedoen? Schrijf je dan nu in via SOL!

log eerst in op SOL en klik vervolgens op onderstaande link

SCARR MESS Oranje Kruis