Bevers kiezen minister in het Sprookjesbos

9 oktober 2016

Op zaterdag 8 oktober vond in regio de jaarlijkse Regio-Speel-Dag plaats.
De bevers (5-7 jaar) van 9 verschillende groepen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel deden hier aan mee en hebben een erg leuke dag beleefd. Samen met 80 andere bevers gingen zij op bezoek in het sprookjesbos.

Regio Speel Dag - bevers

De Koning der Sprookjesbos had ons uitgenodigd om te komen spelen in het Sprookjesbos. Maar als de Bevers klaar zitten voor het ontvangst door de koning in de troonzaal, komt niet de koning maar een kaboutermeisje binnengelopen Ze zegt dat er iets heel ergs is gebeurd: Ze heeft per ongeluk de koning in een standbeeld omgetoverd. We proberen op verschillende manieren om de koning weer terug te toveren, maar helaas het werkte allemaal niet. Terwijl de kabouter op zoek gaat naar de tovenaar om zijn boek terug te geven en hulp te vragen, gingen de Bevers alvast de sprookjeskracht-test met de ridder gaan doen. Want voordat we het sprookjesbos in mogen moeten we weten wat onze sprookjeskracht is. Door middel van verschillende kleine spelletjes en opdrachtjes wordt getest welke sprookjeskracht de Bevers hebben. Uit de test van de ridder blijkt dat Bevers goed zijn in samen spelen.

Dan komt het kaboutermeisje terug, maar zonder de tovenaar. Die blijkt op vakantie. Wie moet nu het sprookjesbos regeren? Zolang zonder koning kan niet. We besloten een minister aan te stellen die zolang de koning een standbeeld is zijn taak Dat zou voor het sprookjesbos een goede oplossing zijn. Maar wie wil er de minister worden? De Bevers gaan in groepjes het bos in voor een vossenjacht en vragen elk sprookjesfiguur of hij/zij minister wil worden tot de koning weer onttovert is.

Alle sprookjesfiguren willen wel minister worden. Ze staan op een rijtje voor de troon en mogen elk nog snel zeggen waarom zij minister moeten worden en dan mogen de Bevers stemmen door hun hand op te steken. Het sprookjesfiguur met de meeste stemmen wordt de minister en krijgt een sjerp omgehangen.

De minister bedankt de bevers voor hun stemmen en beloont ons voor onze hulp met een mooie badge.

Bekijk alle foto’s via deze fotolink