Module 12: Gesprek en overleg technieken donderdag 11 juni 2015

Datum donderdag 11 juni 2015
Tijdstip 20:00-22:00
Duur 2 uur
Locatie Korperweg 8 Rotterdam (Metrogroep) Let op werkzaamheden!

Informatie:

Gespreksvaardigheden zijn onmisbaar in communicatie met anderen. Of je nu instructie geeft, ouders informeert of een jeugdlid feedback geeft, je gebruikt in alle gevallen gesprekstechnieken. Deze module behandeld twee onderwerpen. In het eerste deel van deze module behandelen we een aantal gespreksvormen: instructie, het motivatiegesprek, het correctiegesprek, het (ouder)informatiegesprek, feedback geven en het slechtnieuwsgesprek. We geven concrete aanwijzingen en tips, die je in de praktijk kunnen helpen om dergelijke gesprekken op een goede manier te voeren. In het tweede deel van deze module ligt de focus op het speloverleg. Er wordt behoorlijk wat vergaderd binnen Scoutingkringen. Verantwoordelijkheid en inspraak zijn twee van de basispijlers van Scouting. Overleg is nodig. Waar mensen samenleven en -werken en samen willen beslissen, moet er nu eenmaal vergaderd worden. Beginnend met het speloverleg, dat soms meer van een koffiekransje wegheeft, de ontelbare werk-, denk- en doevergaderingen, de groeps- en regioraden tot de min of meer plechtige landelijke raad. Loop je wel eens vast in een gesprek? Verloopt de communicatie moeizaam? Wil je de manier waarop je gesprekken voert verbeteren? Wil je je punt duidelijk over kunnen brengen in een overleg? Volg dan deze module en krijg praktische tips waardoor je effectiever zal kunnen communiceren.

Schrijf je vandaag nog in!

Scouting Academy Rotterdam-Rijnmond